De teller van onze crowdfunding campagne staat nu op €18719,=, 35 donateurs, 101 uren aangeboden hulp en een heleboel materialen. Echt geweldig, het zou zomaar kunnen dat de teller voor het eind van het jaar boven de €20000,= uitkomt.
We willen alle donateurs heel erg bedanken en in het bijzonder Gasterra noemen, die ons met €5000,= euro heeft gesponsord.Dit betekent dat het eerste gedeelte van ons gebouw, dat €15000,= kost om neer te zetten, volledig gefinancierd is. We kunnen dus zeer binnenkort gaan bouwen! (daarover verderop meer).

En de teller voor het tweede deel van het gebouw loopt dus ook alweer. Hiervoor hebben we nog €15000,= nodig. Het totaal bedrag dat we willen financieren om het hele gebouw neer te kunnen zetten is €45000,=Daarnaast hebben we hebben ook een heleboel giften in natura gekregen: een heleboel uren hulp, een bouwkeet, een zeecontainer (samen met Timmerdorp Groningen) en een volledige romneyloods van 11x18m (die we wel zelf af moesten komen breken).

De crowdfunding campagne gaat dus verder. Wie wil ons steunen met een gift, een lening, tijd, materialen, expertise of misschien wel anders? Kijk op www.de-campagne.nl of in onze webshop met tegenprestaties  voor meer informatie en een lijst met wat we terug kunnen doen voor je bijdrage. Als je liever persoonlijk contact hebt, kun je ons natuurlijk ook altijd bellen (06 20293983), mailen of langskomen.

De bouw

Een gebouw neerzetten vergt aardig wat voorbereiding hebben we gemerkt. Als het aan ons had gelegen waren we al lang begonnen met bouwen maar daarvoor moeten eerst allerlei hindernissen worden genomen: huurcontract, toestemming van de beheerder, bouwvergunning, financiering, … Er is al aardig wat tijd in het gebouw gaan zitten, en dat was alleen nog maar het papierwerk.We dachten afgelopen najaar alles klaar te hebben om te kunnen beginnen en stonden al in de startblokken. Het bleek echter dat er voor de fundering in de vergunning niet de goede aannames voor de bodem waren gedaan. Om dat op te lossen moest er of voor een flink bedrag menggranulaat gestort worden of het gebouw moest anders staan zodat het helemaal op het bestaande asfalt komt te staan. Na heel veel puzzelen en tekenen door 3D meister Ditmar en overleg met de terrein beheerder en constructeur is besloten om het gebouw anders te plaatsen. Op het plaatje hierboven is te zien hoe het gebouw er uit gaat zien, met het strandpaviljoen en de romneyloods erin verwerkt.

Op dit moment wordt alles doorgerekend zodat er een wijziging in de bouwvergunning kan worden ingediend. Dit duurt als het goed is niet heel lang en hopelijk zijn we dan in januari echt zover dat de “eerste steen” gelegd kan worden.

Fijne kerst!

Tot slot nog een paar foto’s, van de romneyloods die we hebben gekregen en de lunch bij het afbreken daarvan, hoe het er nu uit ziet bij de Campagne, de heftruck die we gekocht hebben en van stoere Marc in actie.

We willen iedereen alvast een heel fijne kerst en oud en nieuw wensen.

Hopelijk wordt volgend jaar een bouwjaar!

Tot binnenkort bij Broedplaats de Campagne.

Floris, Marc, Chantalla, Teackele, Ditmar, Leen en Fedde