We hadden je al verteld dat we na alle stormtegenslagen eindelijk het casco van het eerste paviljoen hadden gebouwd. Sinds die tijd zijn we binnen in het pand bezig om alles mooi en leefbaar te maken en wordt er buiten gewerkt aan de loods.

De wanden zijn geïsoleerd en er is een heren en dames toilet geïnstalleerd, die bovendien op de biomeiler zijn aangesloten. Er is een keukenblok neergezet, ook weer met afvoer naar de biomeiler. Er is geverfd en binnen het gebouw is een aparte werkplaats ruimte gemaakt zodat stoffig en stofvrij werken gescheiden zijn. We hebben nu ook een echte meterkast met converter en accu’s die op de zonnepanelen aangesloten zijn, zodat veel van onze stroom nu uit duurzame energie komt. Nadat we eerst een tijdje een oude rookkachel hebben gebruikt is onlangs in het paviljoen een betere en schonere kachel met afvoerpijp door het dak geïnstalleerd, zodat het nu lekker warm gestookt kan worden. Ook heeft Fedde een drietraps regenwaterfilter gebouwd zodat er in het pand nu ook schoon water beschikbaar is. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een heleboel kastruimte zodat binnenkort alle troep netjes opgeruimd kan worden. Zo is het paviljoen eindelijke echt klaar is om er in te trekken.

Buiten wordt er aan de verhoogde romneyloods gebouwd. Er zijn 8 stalen halfronde bogen van 10 meter breed en 5m hoog met spanten eroverheen op de containers geplaatst. Daarin zijn kruizen gezet voor de stabiliteit. Aan één kopse kant is het stalen frame voor de ingang geplaatst. We zijn heel blij dat we hiervoor de Manitou heftruck van onze buurman Michiel Lamers mogen gebruiken. De volgende stappen zijn nu de kopse kanten af te maken met stalen balken,dwarsverbindingen en kruizen en daarna kunnen de dakplaten erop. Dan hebben we echt een serieuze grote en hoge werkplaats.

Op ons terrein is ook veel opgeruimd. We gaan binnenkort nog een grote opruimactie houden zodat het er buiten eindelijk ook niet meer als een bouwplaats/uitdragerij uitziet. Langzamerhand krijgt Broedplaats de Campagne nu de vorm die we oorspronkelijk voor ogen hadden. Het gaat veel langzamer dan we hadden gedacht, maar het werk gaat wel gestaag verder.