Een minifestival over Leren Waar Nieuwsgierigheid Ontstaat

Een super leuk spannend avontuur voor kinderen op het Suikerterrein. Georganiseerd door kunstenaars van Broedplaats de Campagne.

Wanneer: Laatste week van de zomervakantie; woensdag 12 augustus
Locatie: Suikerlaan 43, Groningen; Broedplaats De Campagne
Tijd: Van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur (3 uur per keer)
Leeftijd: 8 to 14 jaar
Reserveren? Koop een ticket:
Normaal Ticket €12,50 koop ticket via Eventbrite
Stadjerspas Ticket €2,50 koop ticket via Eventbrite

 
Tijdens de OntdekDagen kunnen kinderen met een goede dosis nieuwsgierigheid terecht op het Suikerterrein.

Alle grote ontdekkingen en uitvindingen beginnen vaak bij nieuwsgierigheid naar de kleinste en meest eenvoudige dingen om ons heen. Grote wetenschappers of kunstenaars zijn ook erg nieuwsgierig en kunnen zich verwonderen over de meest alledaagse dingen. Tijdens deze OntdekDagen gaan we samen met kinderen op zoek waar onze nieuwsgierigheid begint. Hoe ziet de wereld van een insect er uit? Wat denk een plantje als die om zich heen kan kijken? Waar jouw nieuwsgierigheid ontstaat, daar begint jouw leren.

Wat ga je doen:

Workshop:
Met verschillende technologieën gaan wij aan de slag. Samen met Chantalla Pleiter en Leen van Wijngaarden gaan wij mini-decors maken van natuurlijke materialen in combinatie met bijvoorbeeld bloemen en insecten gemaakt met een echte lasersnijder. Tot slot maken we een 360º-opname van de mini-filmset waarna je met een (eigen) VR-bril of je mobiel echt in jouw decor kan staan. Zo maken wij met z’n allen een verzameling van ontdekkingen vanuit een plantje of insect. 

Bezoek de grootste zadenbom van de wereld:
Wij gaan naar ’s werelds grootste zadenbom: de “Bioremediating Missile” van kunstenaar Jos Volkers in MOBi en ontmoeten de kunstenaar. Een wapen waarmee de aarde gered kan worden. Een 14 meter lang projectiel vol met zaden waarmee van allerlei bloemen en planten uitgezaaid worden over de aarde. Hoe kunnen we met bommen de wereld redden? 

Op insecten expeditie:  
Wij gaan op expeditie in de vloeivelden om onze wereld op microniveau te ontdekken. Samen met een kunstenaar zijn wij nieuwsgierig naar insecten en de sporen die zij nalaten. Wat kan jij vinden, waar leven ze en hoe doen ze? 

Interactieve kunst installaties:
Tot slot staan er in de loods van Broedplaats de Campagne enkele installaties opgesteld voor de aller nieuwsgierigsten onder ons. Deze installaties zijn in opdracht van de RUG en ook Noorderzon ontwikkeld. Wij gaan op onderzoek hoe de evolutie er voor zorgt dat de ene soort overleeft en de ander het moeilijk heeft. Ook gaan wij muziek maken van insectengeluiden met de Muziekmaakmachine.

Wanneer: Laatste week van de zomervakantie; 12 augustus
Locatie: Suikerlaan 43, Groningen; Broedplaats De Campagne
Tijd: Van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur (3 uur per keer)
Leeftijd: 8 tot 14 jaar
Inschrijven:

Normaal Ticket €12,50 kopen via Eventbrite
Stadjerspas Ticket €2,50 kopen via Eventbrite

Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt vanuit het project Leerecosystemen op initiatief van Science LinX / RUG en Bedrijvenvereniging WEST, MOBi, Stadjerspas en Broedplaats de Campagne.

Ouders:
Deze activiteit is voor kinderen vanaf 8 jaar tot 14 jaar. Ouders zijn welkom om mee te kijken en eventueel mee te helpen maar houden wel afstand. Mocht je dat willen kan je een duik nemen in het Hoendiep bij Broeplaats De Campagne of een drankje drinken bij Stadslab.

Corona:
Deelnemers en medewerkers blijven thuis bij klachten. Alle deelnemers ontsmetten hun handen bij binnenkomst en ouders worden gevraagd om 1,5m afstand tot elkaar en medewerkers te houden. Dank!

Locatie/bereikbaarheid:Suikerlaan 43, Groningen. Broedplaats De Campagne. Te herkennen aan de grote witte bloem en houten strandpaviljoen.

Lopend of op de fiets:
Vanuit de stad volg je het Hoendiep. Aan het einde van het Hoendiep ga je over het spoor, en onder het viaduct rechtdoor. Je neemt de eerste afslag links (na de McDonalds) de Energieweg op. Daar ga je rechtdoor, totdat je bij de brug over het water bent. Parkeer je fiets/scooter voor de brug en ga lopende verder over de brug. Sla rechtsaf na City Lab en loop rechtdoor langs Dumo fietsen. nog een stukje rechtdoor totdat je aan de rechterkant de grote witte bloem en een standpaviljoen ziet.

Openbaar vervoer:
Vanaf het centraal station of het Zuiderdiep neem je buslijn 8 (stadsbus) of lijn 39 richting Surhuisterveen. Uitstappen bij halte Hoendiep/Meubelboulevard. Loop naar de Energieweg, en dan naar de brug over het water en rechtdoor. Sla rechtsaf na City Lab en loop rechtdoor langs Dumo fietsen. nog een stukje rechtdoor totdat je aan de rechterkant de grote witte bloem en een standpaviljoen ziet.

Met de auto:
Via de Suikerlaan kun je achter het Zeefgebouw gratis parkeren. Stel de navigatie in op het volgende adres: Zeefgebouw, Energieweg, Groningen. Loop daarna verder naar achter, voorbij Dumo fietsen, naar Broedplaats De Campagne,. Te herkennen aan de grote witte bloem en het houten strandpaviljoen!